Adamant Health on yksi viidestä tulevaisuuden tähdestä Kuopiosta

Startup -yritykset parantavat elämänlaatua

Uudet startupit tuovat markkinoille teknologiaan perustuvia ratkaisuja ihmiskunnalle. Business Kuopio ja Business Center -yhteisö tukee startupeja muun muassa verkostoitumisessa ja rahoituksen hakemisessa. Mikä on aloittavan yrityksen menestyksen avain?

"Hyvä idea vaatii aina hyvän tiimin ja huippuosaamista. Idean lisäksi tarvitaan joku, joka osaa kaupallistaa idean myytävään muotoon. Seuraavat startupit auttavat ratkaisemaan tämän hetken kriittisiä haasteita liittyen ilmastomuutokseen ja terveyteen, ja ovat juuri siksi alueemme tulevia tähtiä", kiteyttäää Business Kuopion yritysneuvoja Marja-Leena Laitinen.

Liikehäiriöiden analyysi auttaa sairauden hallinnassa

Adamant Health Oy tarjoaa mittaus- ja analyysipalvelua, jolla saadaan tarkkaa tietoa liikehäiriöpotilaiden oireista. Kesällä 2020 perustetun yrityksen missio on tuoda datapohjainen hoito Parkinsonin-potilaille.

"Potilas saa 3 - 4 päiväksi käsivarteen puettavan anturin, joka mittaa potilaan liikeoireita", kertoo toimitusjohtaja Paulus Carpelan.

Analyysin ydin on FT dosentti Saara Rissasen yli 15 vuoden tutkimuksen tuloksena kehittämä algoritmi.

Parkinson -potilaan tyypilliset oireet syntyvät, kun aivot käskyttävät lihaksia väärin. Anturi mittaa lihassähkökäyriä ja liikettä. Neurologi näkee analyysin tuloksista oireiden vaihtelun ja lääkityksen vaikutuksen, jolloin hoitoa voidaan optimoida.

Palvelu tehostaa kliinistä hoitoa ja tuo säästöjä, koska kotimonitoroinnin tuottaman oiredatan avulla vastaanottoja voidaan pitää myös etänä ja sairaalajaksoja voidaan vähentää. Potilaan arki helpottuu, kun vastaanotolle ei tarvitse lähteä.

"Palvelusta hyötyvät myös lääkkeitä kehittävät yritykset, joilla on tarve mitata lääkehoidon vaikutuksia", sanoo Rissanen.

Yritys on keräämässä seuraavaa rahoituskierrosta ja on siten kasvamassa. Palvelu on tulossa markkinoille kesällä ja koekäytöt sairaaloissa ovat alkamassa. Yritys etsii parhaillaan muun muassa ohjelmistokehittäjiä.

Source: Business Kuopio

Vorherige
Vorherige

A new service for the evaluation of movement disorders

Weiter
Weiter

Adamant Health teams up with Gerresheimer to improve the care for people with Parkinson's disease